Főoldal Bemutatkozás Szolgáltatások Tudástár Receptek Kapcsolat Média
Főoldal Bemutatkozás Szolgáltatások Tudástár Receptek Kapcsolat Média

Halak az étrendben

Az olajos tengeri halak fontos részét képezik az étrendnek. Általánosan elmondható, hogy az étrend hiányt szenvedhet az esszenciális Omega-3 zsírsavakban (EPA, DHA) - ilyenkor hívjuk segítségül a halakat. A cikkből megtudhatsz minden hasznos információt a halakról, és arról, mire figyelj a hal etetése kapcsán.

Elolvasom


#halak  #tengeri halak  #Omega-3  #Omega-6  #egyensúly  #esszenciális tápanyagok  #zsírsavak  #étrend  #nyersetetés  #tiamináz 

Válogatós kutyák - okok és megoldás

Az etetés és az étrendváltás legnagyobb kihívása a válogatósság. Ebben a cikkben megismerheted a lehetséges okokat és természetesen a megoldásokat is.

Elolvasom


#válogatós kutyák  #self selection board  #evés tréning  #rosszevő kutyák 

Miről árulkodik a kutya ürüléke?

Kutyatartóként nap mint nap találkozunk kutyáink végtermékével, azonban mielőtt összeszednénk, érdemes azt megvizsgálni, hiszen hasznos információkhoz juthatunk. Mit jelent a méret, szín, állag és gyakoriság? A cikkből megtudhatod.

Elolvasom


#ürülék  #bélsár  #kutyakaki  #hasmenés  #székrekedés 

Miért eszik a kutyám füvet?

Itt a tavasz, zöldell a természet. A friss zöld hajtásokat előszeretettel legelik négylábú barátaink. Milyen okai lehetnek a fűevésnek?

Elolvasom


#fűevés  #rost  #tavasz  #klorofill  #farkas  #ragadozó  #emésztés  #leveles zöldek  #zöldségek  #tápanyag  #kutatás 

Energiaszükséglet kiszámítása

Nyersetetésnél magunk állítjuk össze az étrendet, ezzel jár az is, hogy nekünk kell meghatározni a mennyiséget, amit a kutya naponta elfogyaszt. De mégis mennyit egyen a kutya? Ebben a kérdésben szeretnék segíteni.

Elolvasom


#energia  #energiaszükséglet  #kalória  #mennyiség  #számítás  #nyersetetés  #barf 

Jutalomfalatok, rágókák - mire figyeljünk?

Kutyáinknak is jár időnként egy kis nasi. A jutalomfalatok nemcsak az élvezeti értékük miatt hasznosak, hanem a tanításhoz is jól jönnek. A megfelelő étrendhez hozzátartozik a tudatos jutalomfalat-választás is, éppen ezért nem mindegy, hogy mit adunk kiegészítő táplálék gyanánt kedvencünknek. 

Elolvasom


#jutalomfalat  #rágcsa  #rágóka  #szénhidrát  #szénhidráttartalom  #rawhide  #biológiai érték  #esszenciális tápanyagok  #aminosavak  #tápgyártás  #összetevők  #adalékanyagok  #tartósítószer  #fogkő 

Egész préda

Ebben a cikkben megismerheted az egész prédával történő etetés előnyeit és még néhány érdekességet a témával kapcsolatban. Figyelem: a téma érzékenyen érinthet egyeseket - ezt mérlegelje mindenki, mielőtt elolvassa!

Elolvasom


#egész préda  #nyersetetés  #ragadozó  #szőr  #toll  #mangán  #rost 

Esszenciális tápanyagok az étrendben

Nyersetetésnél fontos ügyelnünk arra, hogy az étrend kiegyensúlyozott legyen hosszú távon. Vannak bizonyos tápanyagok, melyekre különösen oda kell figyelni, mert könnyen hiányt szenvedhet bennük az étrend. A cikkben olvashatsz néhány esszenciális tápanyagról részletesebben.

Elolvasom


#esszenciális tápanyagok  #nyersetetés  #étrend  #jód  #D vitamin  #E vitamin  #Omega-3  #zsírsavak  #mangán  #cink  #tápanyag 

A máj szerepe az étrendben

A belsőség elengedhetetlen része az étrendnek, én csak úgy hívom, hogy a kutyák multivitaminja. Belsőség alatt a kiválasztó szerveket értjük, az összmennyiségük max. 10%, ebből általánosan tekintve a fele mindig máj. A cikkből megtudhatsz minden hasznos információt a máj étrendi szerepével kapcsolatban.

Elolvasom


#máj  #belsőségek  #D vitamin  #A vitamin  #hipervitaminózis  #tápvisszahívás  #túladagolás  #májtámogatás 

Miben rejlik a zöldpacal varázsa?

A zöldpacal a kérődző állatok (pl. marha, bárány, kecske) tisztítatlan gyomra. Azok az enzimek és baktériumok, melyek támogatják a kérődzők emésztését, a kutyáknak is éppúgy jól jönnek. Tudj meg többet a zöldpacal étrendbeli szerepéről!

Elolvasom


#zöldpacal  #rost  #emésztőenzimek  #nyersetetés  #étrend  #Lactobacillus Acidophilus  #baktérium  #mangán 

A mioglobin - mio... micsoda??

A nyersetetés egyik előnye, hogy a húsok minden része hasznosítható - kutyáink legnagyobb örömére. Az egyes részek nemcsak vonzóak számukra, de a javukra is válnak. A cikkből megtudhatod, hogy mi fán terem a mioglobin.

Elolvasom


#mioglobin  #vörös hús  #fehér hús  #taurin  #B vitaminok  #nyersetetés  #porciózás  #barf 

Ehet a kutyám fokhagymát?

Ha megnézünk a "mit szabad - mit nem" típusú listákat, a fokhagyma rendszerint az első helyeken szerepel a tiltott tételek közül, pedig a fokhagymának számos egészségügyi előnye van, ha megfelelő odafigyeléssel használjuk, és betartunk néhány szabályt.

Elolvasom


#fokhagyma  #allicin  #étrend 

Áfonya az étrendben

Napjaink egyik legnépszerűbb gyümölcse az áfonya, ami nem is csoda, hiszen számos tulajdonsága van, mely kedvezően hat az egészségre. Tudd meg, miért szuper kiegészítője a kutya étrendjének!

Elolvasom


#áfonya  #antioxidáns  #szabad gyökök  #gyulladáscsökkentő  #bogyós gyümölcs  #gyümölcsök  #kutatás 

Kalcium és foszfor, avagy a csontkérdés

A kalcium és foszfor ásványi anyagok, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A cikkből megtudhatod, miért fontos a csont az étrendben, és mire érdemes figyelni.

Elolvasom


#nyersetetés  #kalcium  #foszfor  #csont  #csontos hús  #számítás  #barf 

Ezért tilos a nyers sertéshús: az Aujeszky-betegség

A nyersetetés legfontosabb szabálya a nyers sertés- és vaddisznóhús tilalma. Az Aujeszky-betegség, más néven álveszettség (pseudorabies) valós fenyegetést jelent kedvenceinkre nézve: a betegség gyógyíthatatlan és halálos kimenetelű. A cikkben az álveszettségről olvashatsz. 

Elolvasom


#aujeszky-betegség  #álveszettség  #vírus  #vaddisznó  #sertés  #nyersetetés  #kutatás 

Nyersetetés vs tápok - a kutya biológiai szükségletei

A kutyák helyes táplálása kiemelten fontos egészségük megőrzése érdekében. A domesztikáció ellenére a kutya ragadozó állat, ennek megfelelően kell etetni. A BARF egy mozaikszó, melynek jelentése biologically appropriate raw food, vagyis biológiailag megfelelő nyers étrend.

Elolvasom


#nyersetetés  #biológiai szükségletek  #farkas  #ragadozó  #szénhidrát  #táp  #rost  #szénhidráttartalom  #barf  #számítás  #kutyatáp Keresés a tartalomban

Népszerű címkék

#nyersetetés  #recept  #barf  #étrend  #rost  #tápanyag  #ragadozó  #mangán  #Omega-3  #kutatás  #kutyasüti  #esszenciális tápanyagok  #számítás  #szénhidráttartalom  #fahéj  #gyömbér  #zselatin  #zöldségek  #klorofill  #tavasz