Főoldal Bemutatkozás Tudástár Receptek Média
Főoldal Bemutatkozás Tudástár Receptek Média

article-lead-image

Hogyan válasszunk étrend-kiegészítő olajat a kutyának?

A kutyák számára adható étrend-kiegészítők között számos olaj is található, halolajok és különféle növényi olajok között egyaránt válogathatunk attól függően, hogy milyen céllal szeretnénk adni. Ebben a cikkben szeretnék segítséget nyújtani, hogy milyen szempontok alapján válasszunk, ha megfelelő minőségű kiegészítőt szeretnénk kedvenceinknek.

Elolvasom


#étrend-kiegészítő  #olaj  #étrend-kiegészítő olaj  #lazacolaj  #növényi olaj 

article-lead-image

Gyomorcsavarodás kutyáknál

A gyomorcsavarodás egy súlyos, életet veszélyeztető állapot, amely előfordulása sajnos viszonylag gyakori a kutyáknál. Ebben a cikkben a gyomorcsavarodásról, annak lehetséges okairól, kockázati tényezőiről olvashatsz, és megtudhatod, mire érdemes figyelni, hogy csökkentsük a kialakulásának esélyét.

Elolvasom


#gyomorcsavarodás  #etetés  #kutatás  #tanulmány  #kutya  #kutyatáp  #citromsav  #összetevők  #zsír  #táp 

article-lead-image

Halak a kutya étrendjében

Az olajos tengeri halak fontos részét képezik a kutya étrendjének. Általánosan elmondható, hogy a házi étrendek hiányt szenvedhetnek az esszenciális Omega-3 zsírsavakból és D vitaminból - ilyenkor hívjuk segítségül a halakat. A cikkből megtudhatsz minden hasznos információt a halakról, és arról, mire figyelj a hal etetése kapcsán.

Elolvasom


#halak  #tengeri halak  #Omega-3  #Omega-6  #egyensúly  #esszenciális tápanyagok  #zsírsavak  #étrend  #nyersetetés  #tiamináz 

article-lead-image

Válogatós kutyák - okok és megoldás

A kutyaetetés és az étrendváltás egyik legnagyobb kihívása a válogatósság. Ebben a cikkben megismerheted a lehetséges okokat és természetesen a megoldásokat is.

Elolvasom


#válogatós kutyák  #self selection board  #evés tréning  #rosszevő kutyák 

article-lead-image

Miről árulkodik a kutya ürüléke?

Kutyatartóként nap mint nap találkozunk kutyáink végtermékével, azonban mielőtt összeszednénk, érdemes azt megvizsgálni, hiszen hasznos információkhoz juthatunk. Mit jelent a méret, szín, állag és gyakoriság? A cikkből megtudhatod.

Elolvasom


#ürülék  #bélsár  #kutyakaki  #hasmenés  #székrekedés 

article-lead-image

Miért eszik a kutyám füvet?

Itt a tavasz, zöldell a természet. A friss zöld hajtásokat előszeretettel legelik négylábú barátaink. Milyen okai lehetnek a fűevésnek?

Elolvasom


#fűevés  #rost  #tavasz  #klorofill  #farkas  #ragadozó  #emésztés  #leveles zöldek  #zöldségek  #tápanyag  #kutatás 

article-lead-image

Energiaszükséglet kiszámítása

Nyersetetésnél magunk állítjuk össze az étrendet, ezzel jár az is, hogy nekünk kell meghatározni a mennyiséget, amit a kutya naponta elfogyaszt. De mégis mennyit egyen a kutya? Ebben a kérdésben szeretnék segíteni.

Elolvasom


#energia  #energiaszükséglet  #kalória  #mennyiség  #számítás  #nyersetetés  #barf 

article-lead-image

Jutalomfalatok és rágókák kutyáknak - mire figyeljünk?

Kutyáinknak is jár időnként egy kis nasi. A jutalomfalatok nemcsak az élvezeti értékük miatt hasznosak, hanem a tanításhoz is jól jönnek. A megfelelő étrendhez hozzátartozik a tudatos jutalomfalat-választás is, éppen ezért nem mindegy, hogy mit adunk kiegészítő táplálék gyanánt kedvencünknek. 

Elolvasom


#jutalomfalat  #rágcsa  #rágóka  #szénhidrát  #szénhidráttartalom  #rawhide  #biológiai érték  #esszenciális tápanyagok  #aminosavak  #tápgyártás  #összetevők  #adalékanyagok  #tartósítószer  #fogkő  #glikémiás terhelés  #glikémiás index 

article-lead-image

Egész préda

Ebben a cikkben megismerheted az egész prédával történő etetés előnyeit és még néhány érdekességet a témával kapcsolatban. Figyelem: a téma érzékenyen érinthet egyeseket - ezt mérlegelje mindenki, mielőtt elolvassa!

Elolvasom


#egész préda  #nyersetetés  #ragadozó  #szőr  #toll  #mangán  #rost 

article-lead-image

Esszenciális tápanyagok a kutya étrendjében

Nyersetetésnél fontos ügyelnünk arra, hogy az étrend kiegyensúlyozott legyen hosszú távon. Vannak bizonyos tápanyagok, amelyekre különösen oda kell figyelni, mert könnyen hiányt szenvedhet bennük a házi étrend. A cikkben ezekről az esszenciális tápanyagról olvashatsz részletesebben.

Elolvasom


#esszenciális tápanyagok  #nyersetetés  #étrend  #jód  #D vitamin  #E vitamin  #Omega-3  #zsírsavak  #mangán  #cink  #tápanyag 

article-lead-image

A máj szerepe az étrendben

A belsőség elengedhetetlen része az étrendnek, én csak úgy hívom, hogy a kutyák multivitaminja. Belsőség alatt a kiválasztó szerveket értjük, az összmennyiségük max. 10%, ebből általánosan tekintve a fele mindig máj. A cikkből megtudhatsz minden hasznos információt a máj étrendi szerepével kapcsolatban.

Elolvasom


#máj  #belsőségek  #D vitamin  #A vitamin  #hipervitaminózis  #tápvisszahívás  #túladagolás  #májtámogatás 

article-lead-image

Miben rejlik a zöldpacal varázsa?

A zöldpacal a kérődző állatok tisztítatlan gyomra, emellett a nyersetetés egyik kulcsfontosságú összetevője. Tudj meg többet a zöldpacal étrendbeli szerepéről és arról, hogy miért jó a kutyának!

Elolvasom


#zöldpacal  #rost  #emésztőenzimek  #nyersetetés  #étrend  #Lactobacillus Acidophilus  #baktérium  #mangán 

article-lead-image

A mioglobin - mio... micsoda??

A nyersetetés egyik előnye, hogy a húsok minden része hasznosítható - kutyáink legnagyobb örömére. Az egyes részek nemcsak vonzóak számukra, de a javukra is válnak. A cikkből megtudhatod, hogy mi fán terem a mioglobin.

Elolvasom


#mioglobin  #vörös hús  #fehér hús  #taurin  #B vitaminok  #nyersetetés  #porciózás  #barf  #vas  #fehérje 

article-lead-image

Ehet a kutyám fokhagymát?

Ha megnézünk a "mit szabad - mit nem" típusú listákat, a fokhagyma rendszerint az első helyeken szerepel a tiltott tételek közül, pedig a fokhagymának számos egészségügyi előnye van, ha megfelelő odafigyeléssel használjuk, és betartunk néhány szabályt.

Elolvasom


#fokhagyma  #allicin  #étrend  #kutatás 

article-lead-image

Áfonya az étrendben

Napjaink egyik legnépszerűbb gyümölcse az áfonya, ami nem is csoda, hiszen számos tulajdonsága van, mely kedvezően hat az egészségre. Tudd meg, miért szuper kiegészítője a kutya étrendjének!

Elolvasom


#áfonya  #antioxidáns  #szabad gyökök  #gyulladáscsökkentő  #bogyós gyümölcs  #gyümölcsök  #kutatás 

article-lead-image

Kalcium és foszfor, avagy a csontetetés

A kalcium és foszfor ásványi anyagok, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára. A cikkből megtudhatod, miért fontos a csont az étrendben, és mire érdemes figyelni.

Elolvasom


#nyersetetés  #kalcium  #foszfor  #csont  #csontos hús  #számítás  #barf 

article-lead-image

Ezért tilos a nyers sertéshús: az Aujeszky-betegség

A nyersetetés legfontosabb szabálya a nyers sertés- és vaddisznóhús tilalma. Az Aujeszky-betegség, más néven álveszettség (pseudorabies) valós fenyegetést jelent kedvenceinkre nézve: a betegség gyógyíthatatlan és halálos kimenetelű. A cikkben az álveszettségről olvashatsz. 

Elolvasom


#aujeszky-betegség  #álveszettség  #vírus  #vaddisznó  #sertés  #nyersetetés  #kutatás 

article-lead-image

Nyersetetés vs tápok - a kutya biológiai szükségletei

A kutyák helyes táplálása kiemelten fontos egészségük megőrzése érdekében. A domesztikáció ellenére a kutya ragadozó állat, ennek megfelelően kell etetni. A BARF egy mozaikszó, melynek jelentése biologically appropriate raw food, vagyis biológiailag megfelelő nyers étrend.

Elolvasom


#nyersetetés  #biológiai szükségletek  #farkas  #ragadozó  #szénhidrát  #táp  #rost  #szénhidráttartalom  #barf  #számítás  #kutyatáp Keresés a tartalomban

Népszerű címkék

#recept  #nyersetetés  #kutyasüti  #barf  #fahéj  #tápanyag  #kutatás  #Omega-3  #rost  #étrend  #kutyakeksz  #karácsony  #gyömbér  #sütőtök  #kókuszolaj  #esszenciális tápanyagok  #számítás  #mangán  #ragadozó  #nyár